Blog

okt 5 / 2018 Een veelzijdig project in West-Vlaanderen, een leuke uitdaging voor Comfort Home!
Midden 2018 kreeg Comfort Home de vraag om een nieuwbouw rouwcentrum en enkele woongelegenheden hierboven te voorzien van ventilatie.
Dergelijk mooi project kunnen wij natuurlijk niet laten liggen.



Vol enthousiasme is onze projectleider Thijs dan ook begonnen aan het uittekenen van de plannen.
Voor het totale project heeft hij geopteerd voor het gebruik van 4 toestellen.

In de studio viel de keuze op een Zehnder Comfo Air Compact toestel met een debiet van 250m³.
Voor het appartement werd geopteerd voor een Ubbink W300 toestel, dit omdat de vraag hier anders is dan in de studio.

Vervolgens werd het rouwcentrum zelf opgesplitst in 2 delen met ook voor ieder deel een ander toestel.
In de 3 kamers werd gekozen voor een kleiner systeem, de Comfo Air Compact van Zehnder met max. van 250m³. Dit omdat deze 3 ruimtes samen maar om dit debiet vragen. Het Zehnder-toestel ventileert los van de aula omdat in de 3 ruimtes permanent de ventilatie moet werken op een specifiek niveau.

In de grote aula, de wachtruimte & de burelen heeft Thijs gekozen op deze aan te sluiten op een Lemmens PX400 toestel met een vermogen om ruim 3500m³ lucht toe en af te voeren.
Wegens de omvang van de toestel, werd dit toestel geplaatst op het dak van het rouwcentrum.
Verder werd bij het gebruik van kanalen geopteerd voor vierkante kanalen, om zo de impact van de kanalen op de plafonds te beperken zodat de valse plafonds op een comfortabele hoogte kunnen geplaatst worden.

In de grote aula komen vaak grote groepen mensen samen, en kan er zo een grote uitstoot van CO² ontstaan. Om hiermee problemen te vermijden, is in de grote aula een CO² meter geplaatst om zo constant CO²metingen uit te voeren. Als het CO² gehalte een bepaalde drempel overtreedt, zal de ventilatie vervolgens extra vuile lucht afvoeren & verse lucht toevoeren.

Qua ventielen werd in de studio & in het appartement gekozen voor standaard ventielen met uitzondering van de leefruimtes. Daar worden designventielen gemonteerd.
Voor de kamers van het rouwcentrum werd besloten om met standaard ventielen te werken.
In de burelen werd de ventilatie op het plenum van de airconditioning gemonteerd.

De ventielen in de grote aula werden achterwege gelaten & daar werden de kanalen omkast. Op deze manier is het rooster of het ventiel niet zichtbaar maar wordt via een verdoken voeg de vuile lucht afgevoerd & via een andere voeg de verse lucht aangevoerd.

Heb je zelf een project waarbij wij je kunnen helpen? Geef ons een seintje via 051-627.275 of via innovatie@comfort-home.be

Terug
{ImageControl}
{lblDate}
{CategoriesControl} {lblTitel}
{dvText}