Uw specialist in ventilatiesystemen voor woningen, appartementen & kantoren

Rookgasafvoer

Comfort Home plaatst niet enkel CLV schouwen in nieuwe appartementen. Wij zijn één van de weinige installateurs die rookgasafvoer kunnen plaatsen in bestaande appartementen. Daarom kiezen syndici voor Comfort Home wanneer oude CV ketels vervangen worden door nieuwe ketels.
Want deze nieuwe ketels passen meestal niet op de huidige schoorstenen. Denk maar aan problemen met CO-vergiftiging als een schouw niet goed trekt. De installateur chauffage van de syndicus vervangt de ketels. Wij zorgen voor een nieuwe rookgasafvoer, die compatibel is met de ketels.
Zelfs in oude gebouwen zijn we er reeds in geslaagd om CLV schouwen te plaatsen. Soms worden deze zelfs buiten het gebouw geplaatst, zodat er geen plaats verloren gaat. 
Het CLV-systeem is ontworpen voor appartementsgebouwen waar meerdere gesloten verwarmingstoestellen op een gemeenschappelijk kanaal worden aangesloten. Het concentrische systeem voorziet de ketels van een geCombineerde Luchttoevoer en Verbrandingsgasafvoer. De binnenbuis dient voor de afvoer van verbrandingsgassen, de buitenbuis zorgt voor de toevoer van verse buitenlucht. Het is een statisch geheel. De werking steunt op het principe van stijgende warmte en gedwongen luchtafvoer van de ventilatoren ingebouwd in de CV-ketels zelf. Beide kanalen monden bovendaks uit in dezelfde drukzone.
De binnenbuis is opgebouwd uit Inox 316, de buitenbuis uit Inox 304. Kies zeker voor een inox buitenmantel ipv galvanisé.

 Wanneer alle ketels samen in één kelder staan, en er is slechts één centrale schoorsteen. Dan kunnen we ook een cascadesysteem plaatsen. Bij dit systeem wordt enkel de rookgasafvoer via een flexibel in de bestaande schoorsteen tot buiten gebracht. De luchttoevoer van de ketels moet via een rooster in de kelder naar buiten worden gebracht.


Comfort Home HVAC bvba - Lammersakker 11 B - 8700 Tielt - Belgiƫ - Tel.: +32 478 66 43 17 - Fax: +32 51 62 72 76 - BTW: BE 0809.298.615 - E-mail:
Webdesign by IDcreation 2012