Blog

sep 1 / 2017 Gezond en energiezuinig bouwen, een must!
Een gezonde woon- en werkomgeving creëren voor onze klanten, dat is ons doel bij Comfort Home. Als absolute specialist in ventilatie en rookgasafvoer, was het ontwerpen van een energiezuinige toonzaal dan ook een echte must. Daarom werd een energiezuinig gebouw ontworpen waarin een het energiezuinig creëren van een optimaal binnenklimaat de absolute prioriteit kreeg.

Klanten en leveranciers krijgen niet alleen door middel van onze demoruimte en maquettes een concreet beeld van ventilatie, maar ook en vooral door de ervaring in onze toonzaal zelf. 
Drie actief samenwerkende systemen zorgen voor het optimale resultaat.
  • Zonnepanelen en geothermie
  • Isolatie en zonwering
  • Ventilatie en zomerbypass

Groene energie
Enerzijds wordt elektriciteit opgewekt door middel van zonnepanelen, zij geven hun groene energie dan weer rechtstreeks door naar het geothermie-systeem dat actief warmte uit de aarde haalt om het gebouw op te warmen in de winter en de warmte uit het gebouw de aarde inpompt in de zomer.

Isolatie
Het spreekt voor zich dat het opwekken van groene energie volledig zinloos zou zijn zonder het volledige gebouw voldoende te isoleren. De isolatie en aangepaste zonwering houdt de warmte enerzijds buiten in de zomer en anderzijds binnen in de winter.

Ventilatie
Ook de ventilatie is aangepast naar elk seizoen. Door middel van een zomerbypass wordt in de zomer frisse lucht binnengebracht terwijl het hele systeem de warmte dan weer recupereert in de winter om zo geen energieverlies te lijden.

Meer informatie omtrent energiezuinige ventilatie? - www.comfort-home.be
Of contacteer ons via info@comfort-home.be of 051 627 275 voor een vrijblijvende afspraak in onze toonzaal

Terug
{ImageControl}
{lblDate}
{CategoriesControl} {lblTitel}
{dvText}