Een nieuw kantoorgebouw in Tielt? Comfort Home zorgt voor de ventilatie!

Installatie van 2 ventilatiesystemen in de nieuwbouw van installateur van ramen & deuren H.A.P. Construct.

  • Ventilatiesysteem nieuwbouw kantoorgebouw tielt
  • Ventilatiesysteem nieuwbouw kantoorgebouw tielt 5
  • Ventilatiesysteem nieuwbouw kantoorgebouw tielt 4
  • Ventilatiesysteem nieuwbouw kantoorgebouw tielt 3
  • Ventilatiesysteem nieuwbouw kantoor tielt

Binnenkort krijgen we nieuwe buren in de Careelstraat. H.A.P. Construct, een installateur van ramen & deuren, gevelbekleding en glasconstructie, is momenteel zijn nieuwe vestiging aan het bouwen op het industrieterrein Huffesele. Welkom in de buurt, H.A.P. Construct!

Vlak bij Comfort Home bouwen zij aan nieuwe kantoren en een splinternieuwe toonzaal voor hun ramen & deuren. Voor de ventilatie binnen de firma hebben zij gerekend op de diensten van Comfort Home HVAC. In samenspraak met onze klant hebben we een project uitgewerkt op maat van hun specifieke noden. Na een paar gesprekken en een rondgang ter plaatse stelden we ons plan op. De beste oplossing voor H.A.P. was de installatie van 2 aparte D-systemen: er werd geopteerd voor een Hopper WTW voor de toonzaal & een Zehnder ComfoAir Q toestel voor het kantoorgedeelte. Het totale debiet die moet worden aan- en afgevoerd is 870m³ per uur.

Waarom kozen we voor twee verschillende toestellen voor twee verschillende soorten ruimtes? De specifieke eigenschappen per toestel variëren en waren ieder op zich beter geschikt voor de noden binnen de verschillende ruimtes binnen de firma. De Hopper WTW werd geplaatst in de nieuwe toonzaal, de refter, de sanitaire blokken en de refter. Kortom, ruimtes waarbij een luider toestel geen probleem is. Voor de bureelruimtes is het niet optimaal om je toestel te horen, dus werd voor die ruimtes gekozen voor het stillere Zehnder ComfoAir Q toestel. Zo zullen de personeelsleden ongestoord aan de slag kunnen. Naast het afstemmen van de verschillende noden in de verschillende ruimtes is het een stuk energiezuiniger om met 2 units te werken in plaats van met 1 unit.

Er werd gekozen voor kanalen in opbouw. Hier hebben wij gewerkt met verschillende diameters; zowel diameters 160 mm & 200 mm, maar ook 125 mm werden gebruikt. Dit naargelang het debiet die moet worden afgevoerd of toegevoerd in de ruimtes.

Op de roosters worden kanaalroosters voorzien, zodat er een vlotte luchttoevoer en afvoer kan gegarandeerd worden.

Dankzij onze installatie zal het personeel van H.A.P. kunnen genieten van een aangename werkomgeving, met voldoende zuurstoftoevoer en zonder vieze geurtjes.

Aangezien de nieuwe locatie ook langs een drukke weg én binnen een industrieterrein ligt, zorgt onze installatie ook voor het uitfilteren van vervuilde buitenlucht en fijnstof. Fijnstof is een verzamelnaam voor verschillende fijne stofdeeltjes in de lucht. Het gaat om deeltjes die kleiner zijn dan 10 micrometer (één micrometer is een duizendste van één millimeter). Ter vergelijking: de diameter van een menselijk haar is ongeveer 70 micrometer, een korrel zand heeft een diameter van 90 micrometer. Fijnstof wordt onderverdeeld in 3 groepen en de verschillende deeltjes hebben een verschillende invloed op het lichaam. Dit gaat van hoesten, ontstekingen in de luchtwegen, verdunning van je bloedwegen, enz. Fijnstof veroorzaakt drie vierde van alle schade aan de gezondheid door milieuvervuiling en door de gezondheidseffecten van fijnstof verliest een Vlaming gemiddeld één gezond levensjaar. Het is dus belangrijk om hier alert voor te zijn. Onze fijne filters zorgen dat fijnstof niet binnenshuis geraakt.

Wil je ook een ventilatiesysteem in jouw nieuwbouwproject, bestaand appartementsgebouw of kantoorgebouw? Ontdek onze ventilatiesystemen en vraag je gratis offerte aan.

Samenwerken voor een volgend project? Bezoek onze showroom.

Graag! We verwelkomen u in onze showroom om u alle toepassingen van ventilatiesystemen te tonen. We komen ook graag ter plaatse om de mogelijkheden voor een schouwrenovatie in kaart te brengen.

Afspraak maken >