Een rookgasafvoer vervangen zonder breekwerk? Het kan!

Door de invoering van de Ecodesign-wetgeving, moeten vele appartementsbewoners zich een nieuwe, condenserende, ketel aanschaffen. Vaak is de rookgasafvoer van het appartement echter niet voorzien op dergelijke ketels. Veelal gaat het aanpassen van deze afvoerschouw samen met veel breek en kapwerk; en dus ook veel stof voor de bewoners. Echter heeft Comfort Home hier een goede oplossing voor. Wij werken namelijk, indien mogelijk, met een liner.

  • Liner 5
  • Liner 3
  • Liner 4
  • Liner

Een liner is een oplossing voor schoorstenen die toe zijn aan een nieuwe voering, ongeacht welke vorm, afmeting of lengte. De liner is gemaakt uit duurzaam composiet. Deze liner is als het ware een glasvezelkous, geïmpregneerd met een thermohardende kunsthars, genaamd composiet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat de voering bestand is tegen corrosie, vlammen en hitte. Deze liner is naadloos en even sterk als staal. De plaatsing gebeurt zonder de schoorsteen af te breken.

Een keer dat het thermische hardingsproces voorbij is, wordt de pijp voorgoed star.

Het materiaal is perfect bestand tegen het zure condenswater van rookgassen van aardgas-, mazout- en propaanverbranding.

Hoe gaat dit alles in zijn werk?
De kous wordt langs de top van de schoorsteen ingebracht. Vermits de kous zacht en flexibel is, neemt deze methode een stuk minder tijd in beslag dan het traditionele afbreken en opbouwen. Ook bij kromme schoorstenen hoeft men niet langer het kanaal open te breken ter hoogte van bochten e.d.

Met behulp van lage druk stoom wordt de kous opgeblazen. Door de druk van de stoom neemt de kous de vorm aan van het bestaande kanaal en kleeft als het ware aan de wand zonder dat de vrije doorlaat van de schoorsteen verkleind wordt. De harsen harden uit en vormen een harde, gasdichte binnenbekleding. Op die wijze wordt een perfecte schoorsteen verkregen.

Wil je een CLV schouw laten renoveren of een rookgasafvoersysteem laten installeren? Ontdek ons schouwrenovatie diensten of vraag een gratis offerte aan.

Samenwerken voor een volgend project? Bezoek onze showroom.

Graag! We verwelkomen u in onze showroom om u alle toepassingen van ventilatiesystemen te tonen. We komen ook graag ter plaatse om de mogelijkheden voor een schouwrenovatie in kaart te brengen.

Afspraak maken >