Nieuwe CO2 sensoren van Zehnder

Vanaf 2023 brengt Zehnder nieuwe CO2 sensoren uit die compatibel zijn met hun populaire reeks toestellen van het type ComfoAir Q. Op die manier wordt het eenvoudiger om de ventilatiebehoefte te sturen, zodat er vraaggestuurde ventilatie mogelijk is op basis van een accurate meting van de hoeveelheid mensen die in een ruimte zijn.

Zehnder comfonet sensor co2 c67

Waarom CO₂ meting?

Als het gaat over aanwezigheid van mensen in droge ruimtes, zoals een living of slaapkamer, maar evengoed burelen en kantoren, dan biedt een meting van het CO₂ niveau de beste indicatie voor de hoeveelheid verse lucht die er nodig is. Want mensen ademen CO₂ uit. Hoe meer mensen in een ruimte aanwezig zijn, hoe groter de CO₂-concentratie wordt.

Het gaat over een continue meting die het ventilatiedebiet rechtstreeks aanstuurt. Zodat er ook niet te veel geventileerd wordt. Deze manier van vraaggestuurd ventileren wordt ook aangemoedigd via de EPB, zodat er via een reductiefactor een verlaging van het E-peil mogelijk is.

Hoe werkt de CO2 meting van Zehnder?

Merendeel van de sensoren die op de markt beschikbaar zijn werken met een 0-10V regeling. Dit heeft het voordeel dat EC-motoren rechtstreeks kunnen aangestuurd worden. Zehnder heeft ervoor gekozen om met een eigen communicatieprotocol te werken, het zogenaamde ComfoNet. Hierdoor kunnen ze extra features aanbieden en is er een identificatie per ruimte mogelijk.

Wil je ook een Zehnder ventilatiesysteem in jouw nieuwbouwproject, bestaand appartementsgebouw of kantoorgebouw? Ontdek onze ventilatiesystemen en vraag je gratis offerte aan.

Samenwerken voor een volgend project? Bezoek onze showroom.

Graag! We verwelkomen u in onze showroom om u alle toepassingen van ventilatiesystemen te tonen. We komen ook graag ter plaatse om de mogelijkheden voor een schouwrenovatie in kaart te brengen.

Afspraak maken >