Rookgasafvoer van nieuwe condenserende CV-ketels in een bestaand appartementsgebouw

Wanneer je in een bestaand appartementsgebouw een nieuwe condenserende hoogrendementsketel wil plaatsen is de bestaande schouw meestal niet compatibel met de nieuwe ketel. De ventilator in de nieuwe kietel, duwt zijn lucht in een schouw die meestal ontworpen is voor natuurlijke afvoer. Op die manier kunnen ketels in andere appartementen van het gebouw stoppen met functioneren en is er ook een groter gevaar voor CO-vergiftiging. Verder zijn er gekende vochtproblemen in de appartementen mogelijk. De bestaande schouwen zijn namelijk niet ontworpen voor het condenseren van rookgassen die eigen zijn aan de condenserende ketels.

Comfort Home kan gebouwbeheerders, vereniging van mede-eigenaars en syndici met een oplossing helpen. We zijn gespecialiseerd in het plaatsen van CLV-systemen in bestaande appartementsgebouwen. Wanneer een bewoner een nieuwe ketel wil plaatsen, dan kan die meteen aansluiten op het nieuwe collectieve systeem.

Het CLV-systeem is ontworpen voor gebouwen waar meerdere gesloten verwarmingstoestellen op een gemeenschappelijk kanaal worden aangesloten. Het is een concentrisch systeem dat de ketels voorziet van een gecombineerde luchttoevoer en verbrandingsgasafvoer. De binnenbuis dient voor de afvoer van verbrandingsgassen, de buitenbuis zorgt voor de toevoer van verse buitenlucht. Het is een statisch geheel. De werking steunt op het principe van stijgende warmte en gedwongen luchtafvoer van de ventilatoren ingebouwd in de CV-ketels zelf. Beide kanalen monden bovendaks uit in dezelfde drukzone.

We plaatsen dit systeem in bestaande technische kokers, oude in onbruik geraakte liftschachten en buiten op de area of binnenkoer.

Benieuwd wat voor u kunnen betekenen? Neem nu vrijblijvend contact op.

Gratis offerte >

Samenwerken voor een volgend project? Bezoek onze showroom.

Graag! We verwelkomen u in onze showroom om u alle toepassingen van ventilatiesystemen te tonen. We komen ook graag ter plaatse om de mogelijkheden voor een schouwrenovatie in kaart te brengen.

Afspraak maken >