Waarom uw bestaande rookgasventilator voor appartementen vervangen?

Dakventilator storkair vda voor rookgasafvoer vervangen door clv comfort home


Vroeger werden in appartementen galvanisé spiralietkanalen geplaatst en boven op het dak was een dakventilator voorzien, meestal van het merk Storkair. Die ventilator stond dan in voor de afvoer van rookgassen en was eventueel ook verbonden met de ventilatie-afvoer en dampkapafvoer. Die opstellingen kun je op vandaag nog steeds terugvinden op die bestaande appartementen.

Gevaarlijk
Vanuit onze ervaring weten we dat deze systemen een groot gevaar vormen voor CO-vergiftiging omwille van twee redenen:
1/ De bestaande galva-kanalen worden aangetast door de agressieve werking van de rookgassen. Het galva kanaal wordt weggevreten, zie onderstaande foto. Op die manier ontstaan er luchtlekken en trekt de schouw valse lucht uit de koker. Op die manier worden de rookgassen niet goed meer afgevoerd. Er ontstaat slechte verbranding en de ketel verspreidt koolstofmonoxide in het appartement.
2/De werking van de ventilator moet ondergeschikt zijn aan de werking van de ketel. Dit betekent dat bij een defect van de ventilator, de cv-ketels automatisch en onmiddellijk moeten uitgeschakeld worden. Want wanneer de ventilator niet meer in werking is, dan is er geen trok meer in de schouw.

Onze oplossing:
We demonteren het bestaande kanaal, door het maximaal verticaal uit de koker te takelen nadat de bevestigingspunten verwijderd werden.
In de vrijgekomen ruimte monteren we een nieuw dubbelwandig rvs rookgaskanaal, type CLV. Deze CLV zorgt voor een collectieve rookgasafvoer en verbrandingstoevoer.
Indien het oude kanaal ook dienst deed als ventilatieschacht, dan monteren we een nieuw ventilatiekanaal en ventilator type Zehnder MX.

Voordelen:
De nieuwe situatie is veilig. Er is geen risico op CO-vergiftiging, aangezien nieuwe ketels voor de CLV gesloten toestellen zijn.
De schacht is compatibel met nieuwe gascondensatietoestellen, zodat de appartementen voldoen aan de eco-design richtlijnen en minder energie verbruiken voor de verwarming.

Vraag nu uw gratis offerte aan >

Samenwerken voor een volgend project? Bezoek onze showroom.

Graag! We verwelkomen u in onze showroom om u alle toepassingen van ventilatiesystemen te tonen. We komen ook graag ter plaatse om de mogelijkheden voor een schouwrenovatie in kaart te brengen.

Afspraak maken >